Ποιες πρωτοβουλίες μπορώ να πάρω σε θέματα οικονομικών για την επιχείρησή μου εν μέσω οικονομικής κρίσης;


Οι πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρει κανείς μπορεί να αφορούν πολλούς τομείς της επιχείρησής του, αλλά και την βελτίωση των ικανοτήτων (δικών του και των εργαζομένων), ώστε να μπορέσει να επιβιώσει της οικονομικής κρίσης. Οι πρωτοβουλίες αυτές ενδεικτικά μπορούν να περιλαμβάνουν:
 
  • Τήρηση των υποχρεώσεων απέναντι στο κράτος, τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, την πολεοδομία, την τοπική αυτοδιοίκηση και τις φορολογικές και άλλες ελεγκτικές αρχές.
  • Προσοχή στα επιχειρηματικά έξοδα και στις επενδύσεις. Το κέρδος δεν έρχεται αποκλειστικά από την περικοπή των εξόδων. Καμία επιχείρηση μακροχρόνια δεν έγινε κερδοφόρα μόνο από τη μείωση των εξόδων.
  • Διαχείριση του ρίσκου. Καταγράψετε όλους τους κινδύνους που απειλούν την επιχείρηση και τους πιθανούς τρόπους αντιμετώπισής τους. Αξιολογήστε την τωρινή σας κατάσταση και κάντε ένα σχέδιο αντιμετώπισης των κινδύνων στο μέλλον.
  • Αλλαγή της νομικής μορφής της εταιρείας σε περίπτωση που αυτή δεν ανταποκρίνεται πλέον στις συνθήκες δραστηριοποίησης της επιχείρησης. Αν για παράδειγμα διαπιστώνετε ότι η ανώνυμη εταιρεία που έχετε έχει υπερβολικά υψηλά έξοδα μετατρέψτε την σε ιδιωτική κεφαλαιουχική εταιρεία.
  • Σωστή κοστολόγηση των προϊόντων ή των υπηρεσιών. Είναι πολύ σημαντικό να ξέρετε πόσο κοστίζει κάθε μονάδα εμπορεύματος που πουλάτε γιατί μόνο έτσι θα μπορέσετε να πάρετε ορθολογικές αποφάσεις.
  • Ελαχιστοποίηση του κόστους του αποθέματος. Με τη βοήθεια του λογιστή σας και του εμπορικού σας πακέτου μπορείτε μηχανογραφικά να λαμβάνετε ειδοποιήσεις για την εικόνα της αποθήκης σας.
  • Μελέτη της συμπεριφοράς και της στρατηγικής των εναλλακτικών προμηθευτών ώστε να μπορείτε να προμηθεύεστε σε χαμηλό κόστος πρώτες ύλες και εμπορεύματα.
  • Επαναδιαπραγμάτευση ακριβών ενοικίων του καταστήματος ή άλλων κτιρίων που χρησιμοποιείτε.
  • Συλλογή των οφειλών και τακτοποίηση των χρεών. Κάθε ολιγωρία επαναδιαπραγμάτευσης και τακτοποίησης των χρεών σας και κάθε αμέλεια είσπραξης των απαιτήσεών σας μπορεί να κοστίσει ακριβά στην επιχείρηση.

 

Ετικέτες: διαχείριση κόστους
Τελευταία ενημέρωση:
2015-11-10 14:12
Συγγραφέας:
nmoschos
Έκδοση:
1.4
Μέση βαθμολογία: 4 (1 Ψήφος)

δε μπορείτε να εισάγετε σχόλιο για την καταχώρηση αυτή

Chuck Norris has counted to infinity. Twice.

Καταχωρήσεις σε αυτή τη κατηγορία

Ετικέτες